REINIGEN

Het reinigen van de huid is de basis van een optimale huidverzorging. Door middel van een reiniging worden make-up, vuil en overtollig talg  verwijderd van de huid. Een goed gereinigde huid kan beter werkstoffen opnemen uit verzorgende producten.  Verzorgende producten, zoals een crème, serum of ampul kunnen namelijk niet doordringen door een 'vuil' laagje op de huid. Wanneer de huid niet goed wordt gereinigd kan de huid vet en onzuiver worden en wordt het huidverouderingsproces versneld.  Daarom is een goede reiniging zo belangrijk.
 
Reinig de huid van het gezicht, hals en decolleté zowel 's ochtends als 's avonds met een reinigingsmilk, reinigingsolie, foam of gel. Na de reiniging is het belangrijk om met tonic of lotion de zuurgraad van de huid (de PH waarde) te herstellen en de laatste restjes van de milk of oil te verwijderen.
 
Vooral 's avonds reinigen is erg belangrijk. In de nacht (tussen 23.00 uur en 03.00 uur) is de huid in staat om nog meer werkstoffen op te nemen uit een crème, ampul en/of serum dan overdag. In de nacht scheidt de huid ook afvalstoffen uit. Daarom is het ook belangrijk de huid 's ochtends goed te reinigen.
 


PEELING & SCRUB

Eén tot twee keer per week kunt u uw huid een dieptereiniging geven. Bij een dieptereiniging worden dode opperhuidcellen verwijderd van de huid en wordt de huid gereinigd tot diep in de poriën. Uw huid wordt beter doorbloed en werkstoffen kunnen beter worden opgenomen door de huid. Het resultaat is een frisse, gezonde teint met een verfijnde huidstructuur.

 

Met de Bamboo Exfoliant scrubcrème worden dode huidcellen verwijderd op een intensieve, maar toch zachte wijze.  Breng de scrubcrème aan op een gereinigde, vochtige en warme huid. Masseer de scrubdeeltjes zachtjes over de huid. Spoel de scrub vervolgens af met lauwwarm water. Breng de Orchid Tonic aan en vervolgens de verzorgende producten. Een peeling of scrub is geschikt voor alle huidtypen, behalve voor de gevoelige huid en de actieve acné huid.

 

Een lysing heeft dezelfde werking als een peeling of scrub. Echter hoeft er bij een lysing niet gescrubt te worden. Breng  de lysing licht masserend aan op de huid en laat het 10 minuten inwerken. De dode opperhuidcellen laten op een zachte en natuurlijke wijze los . Spoel de huid af met lauwwarm water. Breng de Orchid Tonic aan en vervolgens de verzorgende producten. Een lysing is geschikt voor de gevoelige huid, de actieve acné huid en de rijpere huid.


MASKER

Een masker brengt u 1 tot 3 keer per week aan. Na het reinigen brengt u een royale hoeveelheid aan op het gezicht. Het masker mag ook rond de ogen worden aangebracht. Laat het masker minimaal 10 minuten inwerken en maximaal 30 minuten. (Let op: De Mask Serenity, voor de gevoelige huid, laat u 5 tot 10 minuten inwerken). Spoel de huid af met lauwwarm water. Breng de Orchid Tonic aan en vervolgens de verzorgende producten.  U kunt de Mask Hydratant ook 's nachts op de huid laten, wanneer de huid zeer vochtarm is.